Pomalu pečený hovězi krk s rýží

obrázek

Ta Dituna, když jsem viděla tento recept, naprosto jsem se do něj zamilovala a věděla jsem, že ho prostě musím vyzkoušet. A mé instinkty mě nepletou, bylo to skvost. Jen jsem zapomněla, že nejsem o víkendu doma a objednala jsem si maso u mého dvorního řezníka z Louňovic, takže delikatesu jsem začala vařit, když jsem v neděli přišla ze školení. Maso se peče 8 hodin, takže ráno bylo jídlo hotovo a dům voněl jak v neděli v poledne. Proč jsem si maso objednávala? V receptu je hovězí krk a ten si myslím, že není zcela běžně na pultu. Tak co potřebujete?

1,5 hovězího krku

2 cibule

3 řapíky celeru

3 mrkve

3 stroužky česneku

0,5 l silného, dobrého červeného vína

0,5 hovězího vývaru

3 bobkové listy

1 lžička třtinového cukru

2 lžíce dijonské hořčice

2 lžíce Worcester omáčky

Rajčatový protlak

čerstvý tymián a rozmarýn

sůl, pepř

200 g hladké mouky

olej

V hrnci v kterém maso budete péct orestujte pokrájenou cibuli, mrkev a řapíkatý celer asi 10 minut. Přidejte česnek a tymián a rozmarýn a restujte ještě 2 minuty. Pak maso vyndejte na misku. V tom samém hrnci na oleji zprudka opečte maso, které před tím obalíte v hladké mouce se solí s pepřem. Maso vyndejte k zelenině. Do hrnce nalejte víno a zredukujte ho na polovinu, přidejte vývar, bobkový lis, hořčici, Worcester omáčku a protlak, směs provařte a přidejte maso a zeleninu. Osolte, opepřete, přiklopte a dejte péct na 6-8 hodin na 160°C. Po dlouhém pečení je maso křehké jako perníček a získá silnou chuť  z omáčky v které se peče. Rýže, nebo bramborová kaše silné chuti masa a omáčky dá vyniknout. Michal i Jindra byli naprosto u vytržení, dostala jsem 100 bodů :-).

 

Reklamy

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s