Pečená treska po středomořsku

IMG_1061

Jsme 20. den v programu  Whole 30, jde nám to jako po másle. Hlady netrpíme, ba naopak, baví nás pestrost. Mezi námi, Michal má fakt kliku, jelikož jsem velice nápaditá kuchařka asi v každé situaci. Treska po středomořsku je takové klasicky letní jídlo, je lehounké a velmi chutné, myslím, že se moc hodí na terasu.

I velký filet tresky tmavé (já čerstvé ryby nakupuji v Makru)

300 g cherry rajčat

1 krabice pasírovaných rajčat

citron

cibulka a natí – 1 svazek

kvalitní koření na ryby

máslo

olivový olej

4 stroužky česneku

olivy dle chuti

2 lžíce kapary

Filet dobře omyjte a osušte, výrazně pokapejte citronem a nechte odležet. Potom tresku osolte a posypte kořením na ryby. Cherry rajčata omyjte a pokrájejte na půlky. Zelenou cibulku pokrájejte na kolečka. Na velké pánvi rozpalte olej a filet zprudka osmahněte, na zbytku oleje orestujte na plátky pokrájený česnek.. Do pekáčku vsypte polovinu cibulky a rajčat, přidejte česnek, na směs položte filet a zasypte druhou polovinou rajčat a cibulky, přidejte kapary a olivy . Vše zalijte pasírovanými rajčaty  a dejte péct na 30 minut 180°C. jako příloha se hodí bageta, nebo nic (když jste v programu :-)). Určitě nevynechávejte kapary a olivy, dají jídlu velmi zajímavou chuť.

Advertisements

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s