Jsme 20. den v programu Whole 30, jde nám to jako po másle. Hlady netrpíme, ba naopak, baví nás pestrost. Mezi námi, Michal má fakt kliku, jelikož jsem velice nápaditá kuchařka asi v každé situaci. Treska po středomořsku je takové klasicky letní jídlo, je lehounké a velmi chutné, myslím, že se moc hodí na terasu.
I velký filet tresky tmavé (já čerstvé ryby nakupuji v Makru)
300 g cherry rajčat
1 krabice pasírovaných rajčat
citron
cibulka a natí – 1 svazek
kvalitní koření na ryby
máslo
olivový olej
4 stroužky česneku
olivy dle chuti
2 lžíce kapary
Filet dobře omyjte a osušte, výrazně pokapejte citronem a nechte odležet. Potom tresku osolte a posypte kořením na ryby. Cherry rajčata omyjte a pokrájejte na půlky. Zelenou cibulku pokrájejte na kolečka. Na velké pánvi rozpalte olej a filet zprudka osmahněte, na zbytku oleje orestujte na plátky pokrájený česnek.. Do pekáčku vsypte polovinu cibulky a rajčat, přidejte česnek, na směs položte filet a zasypte druhou polovinou rajčat a cibulky, přidejte kapary a olivy . Vše zalijte pasírovanými rajčaty a dejte péct na 30 minut 180°C. jako příloha se hodí bageta, nebo nic (když jste v programu :-)). Určitě nevynechávejte kapary a olivy, dají jídlu velmi zajímavou chuť.