Hlíva ustřičná je můj objev z loňského roku. Mám jí ráda jako smaženici, ale nejvíce mi učarovala jako samostatné jídlo k večeři a to ve verzi hlíva pečená.
hlíva ústřičná
4 cibule, můžete použít i jarní cibulku
8 stroužku česneku
cůl
pepř
Hlívu omyjte a ořezejte tvrdé stonky. V Makru jsem koupila Baby hlívu a ta byla super, jelikož neměla žádné tvrdé stonky. Cibulí oloupejte a nakrájejte na proužky, přidejte oloupaný česnek a vše společně s hlívou vložte do pekáčku, osolte, opepřete a polijte olivovým olejem a dejte péct odkryté do trouby na 40 minut 170°C. Upečená hlíva s cibulí a česnekem chutná jak maso, opravdu překvapivá proměna.
ahoj, určitě jsou časy a teploty správně?
začala jsme to péct podle návodu, ale už za pět minut se začala hlíva pálit. Tak jsme ji radši pekla celou dobu pod alobalem a stejně byla za půl hodiny spálená:(
Přitom chuťově byla dobrá, tak mě to štve, ráda bych to nějak vyladila.
Trouba mi určitě nepeče na větší teplotu než je psaný, mam to ozkoušený na mnoha receptech.
Díky za případný rady, Lenka
Opravdu to peču při těchto teplotách. Marně přemýšlím, jestli to nepeču na horkovzduch, ale ani to si nemyslím. Tak navrhuji snížit teplotu na 150, přidat víc olivového oleje a častěji promíchávat a mělo by to klapnout :-).