To je tak, když se do něčeho pustí Ondra s Janou. Jana Popečeníčko svolá food blogery a Ondra, který se stará o PR LotusGrillu a tak slovo dalo slovo a 3.7. uspořádali za podpory nádherného počasí letní setkání food blogerů ve Stromovce. Byl to piknik se vším všudy, leželo se na dekách, každý v tašce dostal polštář a obracecí kleště na gril a hodnotící tabulku. Na co hodnotící tabulku? Vstupenkou pro blogery byla povinnost připravit nějakou grilovací specialitu a vítěz si odnesl Lotusgrill domů jako cenu. Jelikož jsem byla v časovém presu, volila jsem jednoduchost, ale musím říct, že v jednoduchosti je krása a vtip, jelikož jsem se umístila na krásném 3. místě. Připravila jsem pro kolegy grilovanou zeleninu. O recept se s vámi podělím, ale dělám ho od oka, ale má ráda je, že dresing na zeleninu musí být „přeňákovaný“ – to znamená trošku přesolený, překyselený a přeslazený – dohromady se zeleninou je to pak ono.
Zeleninu používám lilek (vypotím solí), cuketu, papriky, cibuli, stroužky česneku – vše nakrájím aby se to dobře grilovalo.
Dresing:
olivový olej
bílý balzamiko olej
vinný ocet
sůl
med
bílý pepř
vegeta
Všechny ingredience dejte do olivového oleje a vyšlehejte metličkou, dresingu si udělejte dost, a grilovanou zeleninu do dresingu ponořte a nechte macerovat. Je to výborná příloha k masu a vydrží v lednici. je to dobrota i jako samostatné jídlo s balkánským sýrem.
Piknik se vydařil, grilovací speciality od kolegů byly vynikající a LotusGrill opravdu nekouřil :-). Domů jsem se jen valila. Ondrovi a Janě velké díky za skvělou organizaci a za to, že jsem mohla poznat báječné lidi.
Měla jsi to strašně moc výborný!!! 🙂