Tento recept jsem prvně ochutnala když jsme byli poprvé na Prague Food festivalu, to ještě festival byl v jižních zahradách Pražského hradu. Jídlo připravoval sám Zdeněk Pohlreich a byla to opravdu dobrota. Jeho show tenkrát byla o tom, že se dá vařit dobře a může to být i levné. Čas od času tento recept doma dělám, jelikož si opravdu všichni pochutnají a na přípravu to není žádná vyšší dívčí. Příprava pro 2 osoby.
300 g vepřové krkovice na plátky
2 cibule
2 stroužky česneku
50 g žampionů
1 lžíce hrubozrnné hořčice
50 g zakysané smetany
1 lžíce másla
1 lžíce medu
4 karotky
olej
sůl, pepř
Na pánvi rozehřejte olej a opečte na něm plátky krkovičky, naklepané, osolené a opepřené, opékejte po každé straně 8 minut, pak vyndejte maso na talíř. Na oleji osmažte nakrájenou cibuli a česnek, přidejte plátky žampionů a opékejte 4 minuty.Pak přidejte hořčici, vraťte maso do pánve, přiklopte pánev a 5 minut vše společně duste. Nakonec vmíchejte smetanu a odstavte pánev.
Očištěnou mrkev nakrájejte na nepravidelné hranolky a dejte na rozpuštěné máslo, přidejte med, osolte a opepřete a smažte po všech stranách 5 minut.