Vepřové plátky v krémové omáčce s glazovanými mrkvičkami

IMG_1202

Tento recept jsem prvně ochutnala když jsme byli poprvé na Prague Food festivalu, to ještě festival byl v jižních zahradách Pražského hradu. Jídlo připravoval sám Zdeněk Pohlreich a byla to opravdu dobrota. Jeho show tenkrát byla o tom, že se dá vařit dobře a může to být i levné.  Čas od času tento recept doma dělám, jelikož si opravdu všichni pochutnají a na přípravu to není žádná vyšší dívčí. Příprava pro 2 osoby.

300 g vepřové krkovice na plátky

2 cibule

2 stroužky česneku

50 g žampionů

1 lžíce hrubozrnné hořčice

50 g zakysané smetany

1 lžíce másla

1 lžíce medu

4 karotky

olej

sůl, pepř

Na pánvi rozehřejte olej a opečte na něm plátky krkovičky, naklepané, osolené a opepřené, opékejte po každé straně 8 minut, pak vyndejte maso na talíř. Na oleji osmažte nakrájenou cibuli a česnek, přidejte plátky žampionů a opékejte 4 minuty.Pak přidejte hořčici, vraťte maso do pánve, přiklopte pánev a 5 minut vše společně duste. Nakonec vmíchejte smetanu a odstavte pánev.

Očištěnou mrkev nakrájejte na nepravidelné hranolky a dejte na rozpuštěné máslo, přidejte med, osolte a opepřete a smažte po všech stranách 5 minut.

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s