Piškot Raffaello – geniální piškot k 1. narozeninám Le Bistrot

IMG_1353

Moji milí čtenáři, kuchařky a kuchaři. Je to neuvěřitelné, ale právě je to rok, co jsem dala první příspěvek na můj vařící blog. Jaký to byl rok a jak jsem se stala vášnivou blogerkou se dočtete na mém blogu http://www.stepankaduffkova.cz. Ale tento příspěvek na geniální piškot jsem si schovávala už 14 dní a nechala jsem si ho na dnešní příležitost 1. narozenin. Je od mé sestřenice Jitky a řekla mi ho jen tak mezi řečí v hospodě a já si ho naštěstí zapamatovala a pak jsem ho hned vyzkoušela a tady ho mám pro vás. Recept je na velký plech do trouby a příprava je cca 15 od začátku do konce :-).

6 vajec

12 lžic horké vody

300 g polohrubé mouky

250 g cukr krupice

citronová kůra nastrouhaná

kokosová moučka

cukr krupice

2 šlehačky

Příprava je jako na klasický piškot. Připravte si 2 mísy, do jedné dejte bílky, do druhé žloutky. Ušlehejte si sníh z bílků. Pak šlehejte žloutky s cukrem a za neustálého šlehání přidejte horkou vodu. Do žloutkové pěny lehce přidejte mouku, citronovou kůru a nakonec bílkový sníh. Těsto vylijte na plech vyložený pečícím papírem a dejte péct do předehřáté trouby na 150°C na 12 minut. V misce si promíchejte kokosovou moučku s cukrem. Piškot hned po upečení posypte směsí kokosu a cukru a dejte ještě zapéct na maximálně 5 minut (zkoušela jsem to grilovat, to nedělejte, kokos se mi spálil). Když piškot vyndáte z trouby, polijte půl piškotu jednou šlehačkou a druhou půlku druhou šlehačkou. Je to naprosto famózní dezert.

 

 

Advertisements

2 thoughts on “Piškot Raffaello – geniální piškot k 1. narozeninám Le Bistrot

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s