Minulou neděli jsem slavili 1. narozeniny Bistrotu a tak jsem připravila slavnostní dezert, při kterém jsem dělala rozhovor s pravidelnými strávníky Bistrotu. Rozhovor nesplnil zcela mé očekávání, ale rozhodně mě pobavil :-). Hlavní strávník Michal – otázka: Jaky byl rok s Bistrotem? Odpověď: „Celý rok mám plnou pusu, takže nemohu mluvit.“ Druhý strávník Jindra, stejná otázka, odpověď: „Sehr gut“! A to je celý rozhovor :-). No, co na to říct. Součástí slavnostního dezertu byly i americké lívance panncakes.
190 g hladké mouky
4 lžičky pr.do peč.
1 lžíce krupicového cukru
2 vejce
0,5 lžičky soli
250 ml mléka)5 lžic másla
máslo na opékání
javorový sirup
Všechny suché ingredience smíchejte v míse, v druhé míse ušlehejte mléko s vejci a máslem, pak přidejte suché ingredience a vše vyšlehejte a 10 minut nechte těsto odpočinout. Na pánvi rozpusťte trochu másla a vlijte těsto, až se na lívanci udělají puchýřky, lívanec obraťte. Teplé lívance pokapejte javorovým sirupem a šup s nimi na stůl.