Na mém blogu můžete najít už dva recepty na sýrový dort. Tento dort má jiné ingredience, není s ricotty , ale je ze sýru Philadelphia a z mascarpone. Příprava není složitá, kamarád Honzík zašel na oběd, tak jsem tento cheesecake udělala jako dezert. Podávala jsem ho ještě teplý s přelivem z černého rybízu a griotky, nebylo to špatné :-). Jo recept je podle Dituny :-).
450 g philadelphie
220 g mascarpone
200 g cukru (příště bych dala méně)
vanilka
4 velká vejce
2 žloutky
1 lžíce citronové šťávy
citronová kůra
120 ml šlehačky
korpus
200 g máslových sušenek drcených
2 lžíce cukru (příště nepřidám)
2 lžičky skořice
60 g másla
Rozdrcené sušenky smíchejte z rozehřátým máslem a skořicí a cukrem. Směs uplácejte do dortové formy vyložené papírem a dejte péct na 180°C na 10 minut. Mezi tím si připravte náplň. Smíchejte philadelphii s mascarpone a s cukrem a míchejte společně asi 4 minuty, pak postupně přidejte vejce a žloutky a citronovou kůru a šťávu. Úplně nakonec přidejte šlehačku. Nalijte náplň na upečený korpus a dejte péct na 40 minut 180°C.
P.S. ta kytka na dortu je na podporu tvrzení Ondry: „Chuť 100%, food styling 0%“.