Cheesecake 3

 

IMG_1397Na mém blogu můžete najít už dva recepty na sýrový dort. Tento dort má jiné ingredience, není s ricotty , ale je ze sýru Philadelphia a z mascarpone. Příprava není složitá, kamarád Honzík zašel na oběd, tak jsem tento cheesecake udělala jako dezert. Podávala jsem ho ještě teplý s přelivem z černého rybízu a griotky, nebylo to špatné :-). Jo recept je podle Dituny :-).

450 g philadelphie

220 g mascarpone

200 g cukru (příště bych dala méně)

vanilka

4 velká vejce

2 žloutky

1 lžíce citronové šťávy

citronová kůra

120 ml šlehačky

korpus

200 g máslových sušenek drcených

2 lžíce cukru (příště nepřidám)

2 lžičky skořice

60 g másla

Rozdrcené sušenky smíchejte z rozehřátým máslem a skořicí a cukrem. Směs uplácejte do dortové formy vyložené papírem a dejte péct na 180°C na 10 minut. Mezi tím si připravte náplň. Smíchejte philadelphii s mascarpone a s cukrem a míchejte společně asi 4 minuty, pak postupně přidejte vejce a žloutky a citronovou kůru a šťávu. Úplně nakonec přidejte šlehačku. Nalijte náplň na upečený korpus a dejte péct na 40 minut 180°C.

P.S. ta kytka na dortu je na podporu tvrzení Ondry: „Chuť 100%, food styling 0%“.

 

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s