Salát s grilovaným kozím sýrem

IMG_1400

Výhoda dovolené ve Francii, že máte inspiraci ještě dlouho po návratu. Grilovaný kozí salát jsem poprvé jedla v Le bistro de  Marlene v Praze a pamatuji si, když jsem dala první sousto do úst, bylo mi jasné, že je to celoživotní zážitek, všechny chuťové buňky se postavily do pozoru a křičely: „Bože to je dobrota“. Když salát připravuji, mám tento zážitek na paměti a snažím se aby dresing byl také tak hodně chuťový jako od paní Marlene. Sýr, který jsem grilovala, byl ještě ze zásob z dovolené a byl nám doporučen, jako to nej nej na grilování.

kozí sýr Perigord

lučina

salát dubáček z trhu

rukola

salát polníček

olivový olej

ocet balsamico

med

sůl, bílý pepř

Do zapékací mistička na dno dejte lučinu a udělejte z ní postýlku pro kozí sýr a dejte grilovat, až kůrka sýru zrůžoví. Natrhejte salát a zalijte zálivkou z oleje, balsamico osta, medu, soli a bílého pepře. Chuť dresingu musí být opravdu hodně výrazná. Nakonec salát posypte pokrájenými fíky a nakrájenými  vlašskými ořechy a vše jemně promíchejte. Na talíř nandejte salát a na vrch dejte ogrilovaný kozí sýr. Nezapomeňte si dopředu dát nachladit bílé víno.

 

 

 

Advertisements

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s