Hovězí po burgundsku

IMG_1368

Na mém blogu najdete několik rozmanitých pečených gulášků a tohle je další z nich. Je naprosto úžasný, jednak mě ho baví připravovat a druhak má neuvěřitelnou plnou chuť a za třetí, je to francouzský recept, takže není o čem diskutovat, je to prostě ňamka. Maso opět pořízeno na farmářském trhu v Říčanech, kde stánek řezníka z Louňovic nikdy nezklame.

1,5 kg hovězího krku

olivový olej

150 g slaniny

3 mrkve nakrájenou na kolečka

1 velká cibule

5 stroužků česneku

3 lžíce hladké mouky

1 rajčatový protlak

0,5 l červeného vína

0,5 l vývaru

bobkový list

čerstvý tymián větvička

máslo na zjemnění

20 malých cibulek

20 malých žampionů

sůl, pepř

Troubu si zahřejte na 160°C. V hrnci v kterém budete hovězí péct na oleji orestujte nakrájenou cibuli, mrkev a slaninu a přidejte česnek na plátky. Na druhé pánvi rozpalte olej a zprudka orestujte na něm maso nakrájené na kostky obalené v hladké mouce s čerstvým pepřem. Přidejte k orestované zelenině. Přidejte protlak a sůl, vše promíchejte a přidejte víno a vývar, tak aby maso bylo ponořené. Přidejte bobkový list a tymián, zaklopte a dejte péct na 2,5 hodiny do trouby. Mezi tím na pánvi rozpusťte máslo a opečte mladé cibulky, pak k nim přidejte žampiony a společně opečte zprudka, aby se vám nezačaly dusit. Opečenou směs přidejte k masu 20 minut před dopečením. Nakonec burgundskou zjemněte máslem a opepřete. Podávejte s bílou bagetou a červeným vínem. Bon appetit :-).

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s