Pizza s tuňákem

DSC_6079

Někdo má doma italskou domácnost den co den, my jen občas a to třeba, když upeču pizzu. U nás doma máme rádi pizzu na bílém základu, úplně nejraději mám pizzu alsaskou, ale tuňáková je taky dobrá. Když už, tak jí dělám ve velkém, takže recept je na 3 pizzy.

Těsto:

600 g hladké mouky

1 sáček sušeného droždí

100 ml olivového oleje

250 ml vlažné vody

Lžička soli

Lžička cukru

Na ozdobu:

3 mozzarelly

3 tuňákové plechovky

3 stroužky česneku

olivový olej

3 balení créme fraiche

1 velká červená cibule

Sůl, pepř

Vypracujte vláčné těsto ze všech uvedených ingrediencí. Misku s těstem překryjte fresh folií a dejte na teplé místo, kde bude 45 min kynout až na dvojnásobek (já dávám kynout do trouby na teplotu 40 stupňů). Po 45 minutách těsto vyndejte a znovu propracujte.. Opět zakryjte fresh folií a nechte 15 minut dokynout. Těsto rozdělte na 3 stejné bochánky. Postupně každý bochánek vyválejte a přeneste na plech. V hmoždíři utřete česnek s olivovým olejem a solí (tolik oleje, aby vznikl tekutý česnekový olej na potření pizzy). Placky těsta potřete česnekovým olejem a ještě trochu osolte a opepřete. Potřete pizzu créme fraiche, na něj naskládejte nakrájenou mozzarellu a cibuli na kolečka. Na závěr pizzu navrstvěte tuňáka. Pečte na 200°C dozlatova (bude to trvat asi 10 min). Dobrou chuť :-).Obrázek
Reklamy

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s