Zapečené fíky s hermelínem

IMG_1728

Nějakou dobu jsem se odmlčela, ale pouze od psaní receptů, mých gastronomických příspěvků z cesty z USA jste si užili až dost. Bylo to super a nemohu uvěřit tomu, že jsem téměř týden doma, letí to. Již jsem se zmiňovala o tom, že tento podzim jsem zcela propadla fíkům. Tak ještě jeden s fíky. Příprava je rychlá a když jsem si to uvařila, tak jsem si to celé sama snědla :-).

4-6 fíků čerstvých

1 hermelín (omlouvám se, ale použila jsem kozí)

čerstvý tymián

červené víno

med

vlašské ořechy

sůl, černý pepř

Umyté čerstvé fíky ze shora křížem rozkrojte a dole trochu zmáčkněte, ať se tak trochu vyvalí a dejte je do zapékací misky. Rozmíchejte červené víno se solí a pepřem a polijte fíky a sýr a nasypte na fíky a sýr rozdrcené ořechy.  Po zapečení posypejte tymiánem a večeře je hotová, fíky jsou sladké medem, sýr vytekl do vína a společně to bylo luxusní :-).

Advertisements

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s