Ukrajinský boršč

IMG_1735

Kdybych tuto polévku sama neochutnala, nikdy bych nevěřila, že boršč bez masa může být dobrý boršč. Klasický boršč vařím ze třech druhů masa. Tento ukrajinský boršč je jen ze zeleniny, ale je naprosto vynikající.

připravte si zeleninu

miska nakrájené mrkve, petržele, celeru, kedlubny, zelené papriky

3 misky nakrájené řepy (já používám pečenou řepu)

sůl, pepř

mletý kmín

5 kuliček nového koření

mletou červenou papriku

3 bobkové listy

olej

rajský protlak (ten je fakt důležitý)

2 stroužky česneku

1 velká cibule

Na oleji orestujte  veškerou kořenovou zeleninu cca 15 minut. Osolte, opepřete, přidejte kmín, nové koření, bobkový list, nakrájenou papriku. Chvíli míchejte, přidejte červenou papriku a přilijte půl litru vod. Vařte do změknutí kořenové zeleniny. Přidejte červenou řepu. Zatím co se zelenina vaří, na pánvi orestujte cibuli s česnekem, přidejte rajský protlak, nechte převařit a přilijte vodu a vlijte do uvařené zeleniny. Na konec můžete přidat petrželovou nať.  Budete opravdu v šoku jaká je to dobrota.

Reklamy

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s