Pekanový páj

IMG_0031

Pekanové ořech mají svou chuť a když jsem objevila tento recept, tak jsem Jindrovi slíbila, že když koupí pekanové ořechy, tak mu tento páj upeču. Pekanové ořechy jsem objevila v Albertu a tak v neděli po obědě, jako dezert, se podával pekanová páj. Na naší rodinu hodně kakaa :-).

těsto:

200 g hladké mouky

50 g kakaa

85 g moučkového cukru

špetka soli

120 g vychlazeného másla – nastrouhat

1 vejce

náplň

4 vejce + 2 žloutky

250 g třtinového cukru

1 dl rumu

60 g másla rozpuštěného

50 g hladké mouky

1 lžička skořice¨špetka nastrouhaného muškátového oříšku

citronová, nebo pomerančová kůra

1 vanilkový lusk – semínka

150 nahrubo nasekaných pekanových ořechů + 20 pekanových ořechů na ozdobu

Mouku promíchejte s kakaem, cukrem a solí, přidejte máslo a zpracujte na drobenku, přidejte vejce a vypracujte v těsto (případně přidejte 5 lžic studené vody). těsto zabalte do folie a dejte na 1 hodiny do ledničky. 4/5 těsta vymačkejte do koláčové formy. Ze zbytku těsta vytvořte lístky či srdíčka na ozdobu okraje. Prošlehejte vejce, žloutky, máslo, cukr, rum a mouku. Přisypte koření, kůru, vanilku, sůl a nakonec přimíchejte nasekané pekanové ořechy. Hmotu dejte na těsto a okraje koláče ozdobte srdíčky a pekanovými ořechy a dejte péct do trouby 160°C na 45 – 55 minut, aby náplň ztuhla. Na pohled je krásný a na chuť výborný.

 

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s