Miluji oříšky a je jedno na jaký způsob, asi jsem v předešlém životě byla veverka :-). Při pečení ořechy nešetřím a zkouším používat ořechy všech druhů. Když jsem viděla sicilské košíčky, srdce se zaradovala a hned jsem je vyzkoušela.
těsto:
250 g hladké mouky
80 g cukru
200 g studeného másla
1 vejce
náplň:
1 lžíce másla
skořice
200 g medu
špetka kardamonu
vlašské ořechy, mandle a lískové ořechy oloupané
Všechny ingredience spojte a vypracujte hladké těsto a těsto namačkejte do formiček na košíčky. Na pánvi rozehřejte máslo, med, přidejte koření a nakonec do medové směsi přidejte ořechy. Promíchejte a naplňte košíčky medovými ořechy. Dejte péct do trouby vyhřáté na 180°C na 15 – 20 minut. Po upečení nechte 10 minut zchladnout a vyklepněte z formičky. Těsto je tak máslové, že to půjde bez námahy. Milovníci sladkého a ořechů si přijdou na své.