Pomazánka z pečeného lilku

IMG_0078

Nevím jak vy, ale já mám moc ráda lilek, na všechny způsoby. Pomazánka z lilků je něco co mě na první pohled zaujalo.

3 menší lilky

olivový olej na pokapání

2 červené kapie

1 červená cibule (já neměla, tak jsem použila šalotku)

2 stroužky česneku

hrubozrnná sůl, pepř

1 lžíce řeckého jogurtu, nebo zakysané smetany

Troubu rozpalte na 190°C. Lilky rozřízněte na polovinu, stopku, odřízněte. Dužinu nakrojte šikmými řezy a dejte řeznou stranou nahoru do pekáčku a pokapejte olejem, Dejte do trouby na 30 – 45 minut, až lilek změkne. Kapii opečte na rozpálené  pánvi nasucho. černé puchýře omyjte pod vodou a papriku nakrájejte na malinké kousky. Na jemno nakrájenou cibuli orestujte spolu s drceným česnekem a nechte vystydnout. Z vychladlých lilků vydlabejte dužinu, vmíchejte nakrájenou kapii a opečenou cibuli s česnekem. Osolte, opepřete a přidejte řecký jogurt a promíchejte. Pomazánka nejlépe chutná na suché chlebové topinky, vydrží v lednici 2 -3 dny.

Advertisements

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s