Zimní čokoládové muffíny s červenou řepou

IMG_0111

Mám nové poznání, přesto že červená řepa má svou výraznou zemitou chuť v kombinaci s čokoládou a kakaem je velmi zajímavá a hodí se do dortů a do pečení. Zima a vánoce jsou již na dohled, tak proč si nevyzkoušet zimní čokoládové muffíny s červenou řepou. Recept jsem rovněž našla v kuchařce Snídaně u Florentýny, ale můžete si je dát i po obědě.

200 G hořké čokolády

200 g hladké mouky

1 lžička pr.do peč.

100 g hnědého cukru

2 lžíce kakaa

3 velké vejce

100 g másla

250 g pečené oloupané řepy (řepu peču zabalenou do alobalu v pekáči nasucho 2 hodiny na 17°C, po upečení sloupnu slupku)

zakysaná smetana k podávání

Troubu si předehřejte na 180°C a připravte si papírové košíčky na muffíny do muffínového plechu.

Mouku smíchejte s práškem do pečiva, cukrem, kakaem a nahrubo nasekanou čokoládou (jestli máte sekací nástavec na robot, tak ten vám hodně pomůže, nesmíte z čokolády udělat prášek, jelikož byste přišli o zážitek v muffínu narazit na kus čokolády). V jiné míse smíchejte vejce, rozpuštěné máslo, olej, vlažné mléko a na kousky nakrájenou pečenou řepu, vše rozmixujte ručním mixerem, vznikne neuvěřitelně růžová hmota.  Růžovou hmotu přidejte k sypké směsi mouky a ostatních ingrediencích a ledabyle promíchejte, aby směs nebyla homogenní. Tuto nedbalou směsí naplňte košíčky a dejte péct na 25 – 30 minut (zkontrolujte vnitřek muffínu vpichem špejlí). Můžete servírovat s kysanou smetanou. Dalo by se říct, že jde o částečně zdravý dezert :-).

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s