Dýňová polévka

IMG_0247Dýňová polévka se dá udělat na mnoho způsobů, tím, že můžete kombinovat ingredience, nebo tím, že použijete různé druhy dýně a různé recepty. Já tentokrát jsem se rozhodla použít dýni muškátovou, na něco jsem si jí koupila a pak jsem zapomněla, co jsem z ní chtěla dělat. Inspirovala jsem se receptem na webu Průvodce výživou, který se mi zalíbil pro odhodlání šířit dobré recepty, které mohou být i zdravé. Do této polévky se přidává bramboro, což taky normálně nedělám. Závěr pro mne je, že když děláte dýňovou polévku, výsledek je vždy zaručený. Jak na to?

8 hrnků vody
1 menší dýně
2 cibule
2 mrkve
4 brambory
špetka soli
mořská řasa (např. řasa Arame) (nemáte-li, nezoufejte!)
rostlinný olej
špetka kmínu

zelená nať (petržel, mladá nať mrkve nebo celeru, cibulová nať, řeřicha, pažitka apod.) (osobně doporučuji řeřichu je jemňounká a dozvěděla jsem se, že je to naprosto nejzdravější zeleninu vůbec)
zakysaná smetana, případně osmažený chléb na finální dozdobení, chcete-li. Já rozhodně doporučuji na závěr pár kapek dýňového oleje.

Cibuli orestujte na oleji spolu s pokrájenou mrkví a pokrájenou dýní, zalijte vodou, přidejte pokrájené brambory a vařte 15 – 20 minut. Pak vše rozmixujte ponorným mixerem a polévka stačí dochutit je hotová. Já si nikdy neodpustím pár kapek dýňového oleje.

 

Reklamy

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s