Jestli nemáte rádi dršťkovou kvůli dršťkám, tak mám pro vás alternativu, nahraďte dršťky hlívou ústřičnou.
3+2 lžíce sádle
2 cibule
500 g hlívy ústřičné
čerstvý tymián
3 lžičky sladké papriky
1 chilli paprička
1 zeleninový vývar
2 lžíce hladké mouky
sůl, pepř
zakysaná smetana můře být či ne
V hrnci na sádle orestujte pokrájenou cibuli, přidejte nakrájenou hlívu ústřičnou a tymián a za občasného zamíchání opékejte 10 minut. Přidejte papriku a chilli a promíchejte, pak přilijte vývar. Mezitím ze sádla a mouky usmažte jíšku a nechte vychladnout. Jišku postupně vmíchejte do polévky a nechte povařit. Osolte, opepřete a podávejte se světlým pečivem.