Houbovo-cizrnový krém

IMG_0363

Mám ráda zkoušet nové recepty a polévky obzvlášť. Cizrnová polévka mě  zaujala okamžitě, ale klasika. Věděla jsem, že jsme recept někde viděla, ale nepamatovala jsem si kde. A tak jsme hledala a hledala a našla :-). Tato polévka je zařazená to polévkového výběru. je opravdu výborná a hotová raz dva a taky je poměrně zdravá.

400 g sterilované cizrny

2 lžíce oleje

3 šalotky

2 větší brambory

1 mrkev

4 stroužky česneku

50 g sušených hub

1 l zeleninového vývaru

sůl, pepř

celý kmín

200 ml smetany

1 lžíce másla

200 ml zakysané smetany na ozdobu

Cizrnu slijte. Na oleji orestujte pokrájenou šalotku, mrkev a nakrájené brambory a česnek. Po chvíli restování přidejte cizrnu (pár kuliček si nechte na ozdobu) a houby. zalijte vývarem, osolte, opepřete, přidejte kmín a vařte 15 minut do změknutí brambor. Pak polévku rozmixujte, přidejte smetanu a ještě 5 minut vařte. Přidejte zbytek cizrny, máslo a můžete ozdobit zakysanou smetanou. Polévka je opravdu moc dobrá.

 

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s