Velká radost, Petunka se chystá do Prahy a jednu noc stráví i u nás. Vzácné návštěvě je potřeba nachystat i vybrané občerstvení a tak Petra dostala na výběr, buď malinovo-citronový cheescake, nebo čokoládový koláč. Petra si asi bez váhání vybrala čokoládový koláč. Koláč je na přípravu moc jednoduchý a chuťově je opravdu zážitkový a s ohledem na obsah čokolády je snad i zdravý!?
250 g ořechových Bebe sušenek
70 g rozpuštěného másla
450 g tmavé čokolády s obsahem 70% kakaa
500 ml šlehačky
lžíce medu a 5 lžic třtinového rumu
Troubu si předehřejte na 180°C. V robotu rozmixujte sušenky a spojte s rozpuštěným máslem, promíchejte do hladké hmoty, kterou namačkejte do kulaté pečící formy. dejte na 15 minut péct do trouby. mezi tím přiveďte k varu šlehačku, přidejte med, rum a nalámejte do ní čokoládu, odstavte a míchejte, až vznikne hladký. lesklý a voňavý krém. Ještě teplý krém nalijte na upečený sušenkový korpus. Nechte zchladnout a pak dejte přes noc do lednice. Podávejte rozhodně s ušlehanou šlehačkou, jelikož kombinace čokoládového koláče a šlehačky je dokonalá.