Každé jaro mám velkou chuť si zaexperimentovat s jehněčím. Na velikonoce dělám jehněčí ragú, ale kotletky, ty jsem ještě nedělala. Letos jsem si objednala jehněčí kotletky v louňovickém řeznictvím. Dvě řady malinkých kotletek stálo 540 Kč, málem jsem šla do kolen. Jestli to ještě zkazím, tak to bude katastrofa. Ale nebyla to katastrofa, byla to veliká delikatesa. Jednou ročně – budiž.
Jehněčí kotletky
máslo
čerstvý tymián
sůl
Kotletky si naporcujte, jelikož jsou opravdu malinké, jenom klouby je natlučte. Nesolte, nepepřete! Na pánev dejte rozpustit máslo, do másla dejte lístky čerstvého tymiánu. Kotletky postupně opečte (chtěla bych napsat zprudka, ale je to zprudka, ale trochu dele, aby celé kotletky byly opečené. Pak kotletky jemně posolte. Je důležité nepoužívat silné chutě jako česnek, aby mohla vyniknout výborná chuť jehněčího. Jako přílohu jsem zvolila mačkané brambory a dušenou zeleninu.