Jogurtové muffíny

IMG_0567

Jako každý rok o velikonocích příjde zelený čtvrtek, tak jsem přemýšlela co zeleného upéct, tak co takhle jogurtové muffíny, Výhoda tohoto receptu je, že nepotřebujete váhu a našpiníte pouze jednu misku.

1 kelímek bílého jogurtu

1/4 kelímku oleje

vejce

1 lžíce rumu tuzemáku

1 kelímek krupicového cukru

2 kelímky polohrubé mouky

0,5 prášku do pečiva (třeba Dr. Oetker)

kůra z bio pomeranče a kousky mandlí

hrst rozinek (když je budete mít den naložené do rumu, bude to ještě lepší)

na ozdobu mandle, já zvolila zelené a žluté perličky, vždyť jsou velikonoce

zelenou jsem docílila potravinářskou barvou na fondán též od Dr. Oetker

Jogurt smíchejte s ostatními surovinami, vmíchejte rozinky a mandle. Těstem naplňte košíčky, ozdobte a pečte 25 minut při 160 °C.

Reklamy

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s