Králík na špeku

IMG_0491

Už jsem několikrát psala, že mám ráda králíka. Je to dietní, chutné jídlo a skýtá mnoho možností na úpravu.

Králičí maso (já používám králíka porcovaného, nejraději ho mám vykostěného)

150 g anglické slaniny

3 šalotky (nebo 1 cibule)

50 g másla

4 stroužky česneku

kmín

pepř, sůl

Pokud ještě nemáte, tak králíka naporcujte, osolte, opepřete a důkladně prošpikujte slaninou. Zbytek slaniny nakrájejte na proužky a orestujte spolu s pokrájenou cibulí. Nasypejte ke králíkovi na pekáček, přidejte máslo, česnek a kmín. Pečte přiklopené 45 minut na 180 °C a pak odklopte a pečte ještě 30 minut. Bramborový knedlík bude jako příloha výborný, já ho jím jen s dušenou brokolicí a výborné.

Advertisements

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s