Už jsem několikrát psala, že mám ráda králíka. Je to dietní, chutné jídlo a skýtá mnoho možností na úpravu.
Králičí maso (já používám králíka porcovaného, nejraději ho mám vykostěného)
150 g anglické slaniny
3 šalotky (nebo 1 cibule)
50 g másla
4 stroužky česneku
kmín
pepř, sůl
Pokud ještě nemáte, tak králíka naporcujte, osolte, opepřete a důkladně prošpikujte slaninou. Zbytek slaniny nakrájejte na proužky a orestujte spolu s pokrájenou cibulí. Nasypejte ke králíkovi na pekáček, přidejte máslo, česnek a kmín. Pečte přiklopené 45 minut na 180 °C a pak odklopte a pečte ještě 30 minut. Bramborový knedlík bude jako příloha výborný, já ho jím jen s dušenou brokolicí a výborné.