Vepřová krkovice na zelí

IMG_0506

Mám moc ráda kysané zelí, jednak vím, že je zdravé, ale je i moc dobré. Kombinace vepřového masa a zelí je prostě naprosto dokonalá.

800 g vepřové krkovice

2 lžíce olivového oleje

100 g slaniny n kostičky

1 cibule 1 kg kysaného červeného zelí

500 ml červeného vína

sůl, pepř

0,5 lžičky sušeného tymiánu

4 snítky čerstvého tymiánu

Krkovici potřete olejem a vmasírujte sůl, pepř a sušený tymián a nechte pár hodin odležet v lednici. Lehce opečte slaninu a cibuli. Troubu předehřejte na 200 °C. Před pečením krkovici zprudka opečte po všech stranách na oleji. Z kysaného zelí vymačkejte vodu. Přidejte zelí ke slanině s cibulí a přidejte snítky tymiánu a promíchejte. Směs zelí a slaniny vložte do pekáčku, navrch položte krkovici, podlijte vínem, přikryjte alobalem a pečte 45 minut. Pak zelí promíchejte a pečte 30 minut nepřikryté.

 

Advertisements

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s