Jahodové knedlíky dělám nejčastěji z tvarohového těsta.. Těsto je lehoučké a k jahodám se moc hodí. Michal u nás zavedl inovaci, že jahody se nebalí do těsta, ale dělám jen těstové kuličky, které přelívám jahodovou omáčkou. Já mám ráda omáčku jen z čerstvých rozmačkaných jahod se smetanou. Michal preferuje omáčku z uvařených jahod. Tak každému dělám co má rád.
Na nedělní oběd jsem pozvala tatínka, ale nevyjádřil se zcela přesně, jestli přijede. Tak jsme si došli se psy na naší pravidelnou nedělní procházku do Říčan na kávu a pak si společně plavali v bazénu a diskutovali, že tatínek asi dal přednost Kmochovu Kolínu, když v tu chvíli vidíme, jak tatínek právě přijíždí. Tatínkova specialita je, že vyžaduje oběd ve 12:00. Nastal úprk z bazénu přímo do kuchyně. Polévku jsem měla v ledničce z předešlého dne a knedlíky na to ta ta hotové.
Tyto knedlíky jsou z tvarohového těsta, ale místo mouky se dává houska. Vyzkoušejte je.
2 vejce
500 g měkkého tvarohu
4 housky nakrájené na malé kostičky
sůl
500 g jahod
400 g tvarohu na strouhání
moučkový cukr
rozškvařené máslo
Do tvarohu přidejte vejce a kostičky housky a vypracujte hladké těsto. Vytvarujte knedlíčky (buď s jahodou nebo bez) a obalte v krupičce. Knedlíčky vysypte do hrnce s osolenou vroucí vodou, odlepte knedlíky ode dna. Vařte cca 3 minuty. Knedlíky polijte jahodovou omáčkou, přidejte tvaroh, moučkový cukr a máslo. Pak už jen zhluboka dýchejte, ať to přežijete.