Jahodové tiramisu

IMG_0906

Je červen a to je čas jahod. V červnu jsme se narodila, červen prostě miluji a bez jahod si neumím představit svět. V sobotu jsme měli mít rodinnou oslavu, náš děda má svátek. Normálně chodíme na oběd do Grosseta. Ale jelikož náš děda není úplně fit (je mu 86 a právě svádí boj na mentální úrovni – kdo vyhraje, jestli stáří, nebo mladý duch). Tím, že děda trval na tom, že nikam nejde, my – zbytek rodiny jsme dali přednost zahradě, bazénu a grilování (předpověď byla více než optimistická). Jako dezert jsem už v pátek připravila jahodové tiramisu. Doufala jsem, že bude chutnat, ale že způsobím naprostý poprask, to jsem netušila. Tak jak na něj?

300 g jahod

4 lžíce vanilkového cukru Dr. Oetker

1 lžička vaničkového extraktu Dr. Oetker

šťáva ze dvou pomerančů

3 lžíce pomerančového likeru

4 vejce

500 g mascarpone

balení cukrárenských piškotů (cca 30)

Jahody nakrájejte na plátky, promíchejte s cukrem a s vanilkovým extraktem, nechte chvíli odležet.Šťávu z pomerančů smíchejte s pomerančovým likérem. Žloutky utřete, promíchejte s mascarpone a smíchejte s vyšlehanými bílky (já krém nesladím, jelikož piškoty a procukrované jahody dezert osladí dost). Piškoty namáčejte v pomerančové šťávě, střídejte vrstvu piškot, vrstvu jahod a vrstvu krému. Ozdobte plátky jahod a dejte na 24 hodin do lednice. U stolu byla doslova rvačka :-).

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s