Zapečená středomořská zelenina s brambory

IMG_1011

Tak dovolená je minulostí a já jsem se po přestávce pustila s plnou vervou do vaření. Je léto, všude se na vás směje zelenina, tak co jiného než vaření ze zeleniny. Pochutnáte si a ještě něco dobrého uděláte pro své zdraví. Dovolenou jsme strávili ve Francii, tak mám mnoho inspirace.

Veškerou zeleninu nakrájejte na přibližně 2 cm kostičky.

2 červené cibule

2 stroužky česneku

2 červené papriky

1 pálivá paprika

2 cukety

1 lilek

2 mrkve

1 konzerva krájených rajčat

1 dl bílého vína

sůl, pepř, trochu cukru

5 brambor na tenké plátky

200 ml smetany na šlehání

čerstvá bazalka

100 g eidamu

na hlubokou pánev dejte olej a orestujte pokrájenou cibuli cca 2 minuty. Přidejte česnek a nakrájenou zeleninu. Míchejte zeleninu 10 minut, až se zelenina začne připalovat, podlijte ji vínem. Nakonec přidejte rajčata. Osolte, opepřete, přidejte trochu cukru. nechte 15 minut dusit pod pokličkou. Předehřejte troubu na 180°C. Brambory oloupejte a nakrájejte na plátky. V misce je osolte a opepřete. Do zapékací mísy dejte zeleninovou směs a pokryjte plátky brambor. Přelijte smetanou a dejte zapékat na 40 minut. Po 40 minutách brambory posypte sýrem, teplotu zvyšte na 200°C a dejte zapéct na 20 minut. Zelenina díky smetaně má jemnou chuť a je to super oběd na teplé letní dni.

IMG_1022

 

 

Advertisements

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s