Koláč s černým rybízem

IMG_1019

Dostala se mi do ruky kuchařka od Dr. Oetkera Pečeme s láskou už 10 let a to nevíte co upéct dřív. Během naší dovolené Jindra otrhal úrodu černého rybízu na chatě (no úrodu, malou mističku) a koláč s černým rybízem je velká dobrota.

Těsto:

300 g hladké mouky

1 lžička prášku do pečiva

100 g cukru

1 balíček vanilkového cukru a když je to recept z kuchařky od Dr. Oetkera, tak vanilkový cukr taky od Dr. Oetkera 🙂

175 změklého másla

černý rybíz

Náplň:

4 žloutky

150 g cukru

1 balíček vanilkového cukru Dr. Oetkera

150 g zakysané smetany

100 g loupaných mandlí – lupínky

4 bílky

V míse smíchejte mouku s cukrem, práškem do pečiva, vanilkovým cukrem a máslem a ručně vypracujte do hladkého těsta. Těsto rozdělte na dvě poloviny. Jednu polovinu vymačkejte do kulaté keramické mísy, kterou si vymažete máslem. Na náplň vyšlehejte žloutky s cukry do pěny. Přidejte zakysanou smetanu a mandle a vařečkou promíchejte. Vyšlehejte bílky v tuhý sníh a přidejte ke žloutkové pěně. Na těsto dejte černý rybíz (můžete i jiné drobné ovoce), přidejte náplň. Z druhé části těsta ručně vytvářejte penízky a postupně jimi pokryjte náplň. Pečte v horkovzdušné troubě na 160°C 30 minut. Koláč je na lžičku, je velmi křehký.

Reklamy

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s