Masové kuličky albondigas

IMG_1052

Masové kuličky u nás doma  jsou vždy vřele přivítány, tato varianta sklidila úspěch hlavně díky rajčatové salse a dipu.

750 g mletého masa (mix vepřové a hovězí)

2 vejce

1 svazek petržele

1 menší cibule

sůl a pepř

strouhanka

hladká mouka

olej na smažení

salsa z rajčat:

200 g rajčat

2 stroužky česneku

2 šalotky

sůl a pepř

chilli paprička

1 limetka

1 lžička třtinového cukru

Pepřový dip:

100 ml bílého jogurtu

100 ml zakysané smetany

sůl, čerstvě mletý pepř

citronová šťáva

1 lžička mleté pálivé papriky

Připravte si salsu; šalotku orestujte na oleji, přidejte rajčata, chilli papričku, cukr, česnek a duste, směs nechte vychladnout, osolte, opepřete, přidejte citron, případně cukr. Směs rozmixujte a dejte do chladu. Do druhé misky dejte jogurt a smetanu, sůl, pepř a citronovou šťávu, poprašte pálivou paprikou a dejte do chladu. V míse rozšlehejte vejce, přidejte mleté maso, nasekanou petrželku, cibuli, pepř, sůl a trochu strouhanky. Směs promíchejte a tvořte malé kuličky, ty obalte v mouce a osmažte dozlatova. Podávejte se salsou a dipem a kuličky ještě ozdobte nasekanou petrželkou.

Advertisements

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s