U babičky jsem si natrhala tři druhy rybízu – červený, bíly a černý. Použila jsem univerzální recept na koláč s ovocem.
Příprava koláče je snadná a výsledek je výborný, jelikož chuť koláče je velmi svěží.
150 g másla
200 g cukru
1 vanilkový cukr
3 vejce
strouhaná citronová kůra
300 g polohrubé mouky
1 lžička pr. do peč.
50 g mletých mandlí
250 ml plnotučného mléka
400 g ovoce
Drobenka:
50 g cukru
60 g polohrubé mouky
25 g másla
Máslo nakrájejte na kostičky a nechte změknout. pak ho utřete do pěny s oběma cukry, postupně přidejte vejce, citronovou kůru. Mouku smíchejte s práškem do pečiva a mandlemi a střídavě s mlékem přidejte do máslové pěny. Těsto dejte do vymazané formy. Na povrch nasypte ovoce a na ovoce drobenku (já ještě s oblibou drobenku posypu mandlovými lupínky).