Pokračování ke včerejší husičce. Jak připravit výborné červené zelí?
hlávka červeného zelí
2 cibule
2 jablka
1, 25 dl červeného vína
olej
2 lžíce cukru
1 lžíce octa
1 lžíce rybízové zavařeniny
2 kusy hřebíčku
pepř černý mletý
sůl
Zelí klasicky pokrájejte (to znamená rozdělte zelí na čtvrtky a vykrojte košťál, pak zelí pokrájejte na nudličky). Jablka oloupejte a zbavte jadřinců a nakrájejte na kostičky. Nakrájenou cibuli orestujte na oleji, přidejte zelí, jablka, víno, zavařeninu, hřebíčky, cukr a ocet, osolte a opepřete. Zelí promíchejte a na mírném ohni duste pod pokličkou cca 45 minut. Hotové zelí dochuťte, já přidala marmeládu. Do zelí se přidávají i rozinky. Chuť hřebíčku a vína se k zelí moc hodila a s husou opravdu tvořily nedílnou dvojku.