Dušené červené zelí s jablky

Processed with VSCOcam with f3 preset

Pokračování ke včerejší husičce. Jak připravit výborné červené zelí?

hlávka červeného zelí

2 cibule

2 jablka

1, 25 dl červeného vína

olej

2 lžíce cukru

1 lžíce octa

1 lžíce rybízové zavařeniny

2 kusy hřebíčku

pepř černý mletý

sůl

Zelí klasicky pokrájejte (to znamená rozdělte zelí na čtvrtky a vykrojte košťál, pak zelí pokrájejte na nudličky). Jablka oloupejte a zbavte jadřinců a nakrájejte na kostičky. Nakrájenou cibuli orestujte na oleji, přidejte zelí, jablka, víno, zavařeninu, hřebíčky, cukr a ocet, osolte a opepřete. Zelí promíchejte a na mírném ohni duste pod pokličkou cca 45 minut. Hotové zelí dochuťte, já přidala marmeládu. Do zelí se přidávají i rozinky. Chuť hřebíčku a vína se k zelí moc hodila a s husou opravdu tvořily nedílnou dvojku.

 

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s