Jablečný koláč se zakysanou smetanou

IMG_1157

Jablka, jablka, všude jablka. Tak vypadá letošní podzim a tak peču z jablek, jak jen to je možné. Tady jeden tip na nečekaně jednoduchý a dobrý koláč s jablky🙂. Recept jsem našla v kuchařce Dr. Oetker.

Těsto:

375 g hladké mouky

1 balíček sušeného droždí

špetka soli

1 balíček vanilkového cukru

75 g tekutého medu

125 ml teplého mléka

75 g rozpuštěného másla

1 vejce

Náplň:

800 g neoloupaných jablek

250 g zakysané smetany

90 g cukru

1 balíček vanilkového cukru

100 g mandlových lupínku nebo třísek

V míse smíchejte mouku, droždí, sůl a vanilkový cukr. Přidejte med, mléko. máslo a vejce a vypracujte těsto dohladka. Těsto poprašte moukou a dejte do tepla kynout. neoloupaná jablka rozkrájejte na malé měsíčky. V misce smíchejte zakysanku s cukrem a vymíchejte dohladka. Nakonec přidejte mandle. Vykynuté těsto vyválejte na placku 30 x 40 cm, přendejte na plech na pečící papír. Na těsto rovnoměrně dejte jablka a potřete náplní. Pečte v troubě na 160 °C 40 minut. Nejlepší je teplý :-0.

 

Napsat komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Log Out / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Log Out / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Log Out / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Log Out / Změnit )

Připojování k %s