Pečená zelenina s balkánským sýrem

IMG_1149

Před měsícem jsme měli turecký oběd. Nová turecká polévka, již osvědčený lachmacun a nový recept na pečenou zeleninu. Vše bylo naprosto dokonalé. Kluci si vzali hučky co si koupili v Istanbulu a Jana přišla zahalená šátkem, co jí Ondra přivezl z Turecka. Takže oběd se nám vydařil jak programem, tak připraveným menu🙂.

2 červené cibule nakrájené na klínky

1 cuketa nakrájená na špalíky

1 lilek nakrájený na kostky

olivový olej

sůl, pepř

500 g brambor nakrájené na hranolky

500 g rajčat nakrájených na čtvrtky

5 stroužku česneku

1 lžíce citronové šťávy

1 lžíce čerstvého oregana

1 balkánský sýr na kostičky

Troubu rozehřejte na 200°C. Veškerou nakrájenou zeleninu dejte do zapékacího pekáčku, přidejte veškeré ingredience, promíchejte, zalijte olivovým olejem, pekáček zakryjte alobalem a pečte 1 hodinu, pak alobal odejdete a pečte dalších 30 minut. Zeleninu čas od času promíchejte. Podle brambor poznáte, jestli zelenina už je hotová. Podávejte s balkánským sýrem. Nemusíte ani do Turecka.

Napsat komentář

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Log Out / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Log Out / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Log Out / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Log Out / Změnit )

Připojování k %s