Před měsícem jsme měli turecký oběd. Nová turecká polévka, již osvědčený lachmacun a nový recept na pečenou zeleninu. Vše bylo naprosto dokonalé. Kluci si vzali hučky co si koupili v Istanbulu a Jana přišla zahalená šátkem, co jí Ondra přivezl z Turecka. Takže oběd se nám vydařil jak programem, tak připraveným menu :-).
2 červené cibule nakrájené na klínky
1 cuketa nakrájená na špalíky
1 lilek nakrájený na kostky
olivový olej
sůl, pepř
500 g brambor nakrájené na hranolky
500 g rajčat nakrájených na čtvrtky
5 stroužku česneku
1 lžíce citronové šťávy
1 lžíce čerstvého oregana
1 balkánský sýr na kostičky
Troubu rozehřejte na 200°C. Veškerou nakrájenou zeleninu dejte do zapékacího pekáčku, přidejte veškeré ingredience, promíchejte, zalijte olivovým olejem, pekáček zakryjte alobalem a pečte 1 hodinu, pak alobal odejdete a pečte dalších 30 minut. Zeleninu čas od času promíchejte. Podle brambor poznáte, jestli zelenina už je hotová. Podávejte s balkánským sýrem. Nemusíte ani do Turecka.