Pak choi je ten salát co mívají v Lídlu a v Sapě a nikdy jsem nevěděla co s ním. Už vím :-). Udělejte si z něho výborný čínský salát.
na krutonky:
100 g plátkových mandlí
30 g cukru
50 g sezamových semínek
na zálivku:
45 g cukru
60 ml oleje z hroznových semínek
2 lžíce rýžového octa
2 lžíce sojové omáčky
6 jarních cibulek – najemno nasekaných
3 saláty pak choi – nakrájené
Troubu předehřejte na 180°C a dejte na plech mandlové plátky a cca 7 minut opékejte dozlatova.Mandlové lupínky dejte stranou. Cukr nechte rozpustit, jakmile cukr bude tekutý přidejte mandlové plátky a promíchejte, aby se obalily. Přidejte sezamová semínka a rychle míchejte, aby se semínka nabalila na mandle. Krutonky dejte na talíř. Ve stejném rendlíku přiveďte k varu cukr, olej, ocet a sojovou omáčku na zálivku, míchejte, dokud se cukr nerozpustí. Sundejte z plotýnky a přidejte nakrájenou cibulku. Zálivku nechte vychladnout. Salát nakrájejte do velké mísy a promíchejte se zálivkou. Těsně před podáváním přidejte krutonky. Jindra byl ze salátu naprosto unesený a určitě bude naléhat, abych ho zopakovala.