Mleté maso kupuji téměř každý týden na trhu. Mám jistotu, že je to maso kvalitní a příprava jídel z mletého masa je rychlá a musím říct, že i pestrá.
500 g mletého masa
1 velká mrkev
2 šalotky
2 stroužky česneku
1 plechovka loupaných rajčat
200 ml zeleninového vývaru
2 lžíce nasekané petrželky
1 vejce
1 lžička worcesterské omáčky
1 lžíčka oregana (sušeného)
balíček špaget a parmezán
Šalotku a mrkev pokrájejte nadrobno a orestujte na oleji, přidejte rozsekaný česnek, loupaná rajčata, vývar a oregano. Společně vše poduste. Dochuťte solí a pepřem. Mleté maso smíchejte s rozsekanou petrželkou, worcesterem, vejcem, osolte, opepřete, někdo přidává strouhanku, já ne. Z masové směsi připravte koule, které dejte do rajčatové máčky, přiklopte a 15 minut duste. Podávejte se špagetami. Oběd je tu.