Houbová polévka z hlívy ústřičné a žampionů portobello

img_1875

Tak konečně mě to lajdáctví doběhlo. Šla jsem si pro tento recept na Le bistrot a ejhle, on tam není. A začalo velké hledání, kde já jsem tento recept na naprosto báječnou polévku viděla. Recept jsem našla a už ho dávám, kam patří. Tuto polévku si naše rodina velmi oblíbila a často ji vařím, tak doufám, že se stane i vaší oblíbenou polévkou.

2 lžíce oleje

2 jarní cibulky (nebo prostě cibule)

1 stroužek česneku

250 g hlívy ústřičné

2 žampiony portobello

1 pórek

sůl, pepř

tymián

300 ml bílého vína

1 l zeleninového vývaru

petrželka

200 ml smetany

Cibulku nadrobno nakrájenou orestujte na oleji. přidejte nasekaný česnek, pokrájenou hlívu, žampiony a pórek. Osolte, opepřete, přidejte tymián a vše orestujte dozlatova. pak podlijte vínem a nechte redukovat (víno nechte vyvařit). Když se víno odpaří, přilijte vývar  a povařte. Na závěr přidejte pokrájenou petrželku a zjemněte smetanou a dochuťte solí a pepřem. Je to velká dobrota.

 

2 thoughts on “Houbová polévka z hlívy ústřičné a žampionů portobello

  1. Kdyz mate uzasnou kamaradku, ktera vam koupi a jeste pres plot hodi zampiony portabello, musite zkusit jeji polivku s hlivou a zampiony, i kdyby jste na ni nemeli
    chut😂. Ale Stepanka vi co doporucuje, protoze polivka byla famozni!!
    To vino, udelalo prijemne navinulou chut, proste delikatesa👍😗.
    Dekuji Stepi, co dluzim za zampiony😂

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s