Tak konečně mě to lajdáctví doběhlo. Šla jsem si pro tento recept na Le bistrot a ejhle, on tam není. A začalo velké hledání, kde já jsem tento recept na naprosto báječnou polévku viděla. Recept jsem našla a už ho dávám, kam patří. Tuto polévku si naše rodina velmi oblíbila a často ji vařím, tak doufám, že se stane i vaší oblíbenou polévkou.
2 lžíce oleje
2 jarní cibulky (nebo prostě cibule)
1 stroužek česneku
250 g hlívy ústřičné
2 žampiony portobello
1 pórek
sůl, pepř
tymián
300 ml bílého vína
1 l zeleninového vývaru
petrželka
200 ml smetany
Cibulku nadrobno nakrájenou orestujte na oleji. přidejte nasekaný česnek, pokrájenou hlívu, žampiony a pórek. Osolte, opepřete, přidejte tymián a vše orestujte dozlatova. pak podlijte vínem a nechte redukovat (víno nechte vyvařit). Když se víno odpaří, přilijte vývar a povařte. Na závěr přidejte pokrájenou petrželku a zjemněte smetanou a dochuťte solí a pepřem. Je to velká dobrota.
Kdyz mate uzasnou kamaradku, ktera vam koupi a jeste pres plot hodi zampiony portabello, musite zkusit jeji polivku s hlivou a zampiony, i kdyby jste na ni nemeli
chut😂. Ale Stepanka vi co doporucuje, protoze polivka byla famozni!!
To vino, udelalo prijemne navinulou chut, proste delikatesa👍😗.
Dekuji Stepi, co dluzim za zampiony😂
pusu 🙂