Šoulet

img_2546

Ani nevím, proč mě napadlo, že udělám šoulet, rodina měla trochu protažené obličeje, takže očekávání velmi nízká. Bože, to byla opravdická dobrota. Michalův komentář byl: „Já nemohu přestat jíst“.

200 g krup

250 g hrách

4 lžíce oleje

2 cibule

2 stroužky česneku

1 lžička majoránky

sůl, mletý černý pepř

kousek uzeného bůčku či slaniny

Hrách namočte a uvařte podle návodu, kroupy dokonale propláchněte a uvařte podle návodu. Po uvaření je zceďte, propláchněte studenou vodou a nechte okapat.

Na oleji orestujte nakrájenou cibuli a na drobno pokrájený bůček či slaninu (stačí jen kousek na provonění, přidejte prolisovaný česnek a dozlatova orestujte. Kroupy promíchejte s hrachem,  přidejte česnek, sůl, majoránku a pepř dle chuti a přidejte smaženou cibulku se špekem. Směs promíchejte, dejte do vymazaného pekáčku a pečte v troubě 190°C  20 -30 minut. Šoulet můžete podávat jako přílohu k masu, či ho mít jako hlavní jídlo například se zelným salátem.

Reklamy

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s