Francouzský hruškový koláč

img_2530

Jeden můj milý klient se ženil a já nevěděla, co bych mu dala jako svatební dar. Napadlo mě, že mu upeču koláč a byla to trefa do černého, měl velikou radost.

těsto:

200 g hladké mouky

špetka soli

1 lžíce moučkového cukru

120 g másla

1 bílek

náplň:

12% ml zakysané smetany

3 žloutky

150 g krupicového cukru

30 g hladké mouky

1 lžíce calvadosu

Z mouky a 2-3 lžic studené vody, soli, cukru a másla připravte hladké těsto, které zabalte do folie a dejte na půl hodiny do lednice. Troubu předehřejte na 220°C. Z těsta vyválejte kulatý plát, který vložte do kulaté pečící mísy, dno propíchejte vidličkou a vyložte pečícím papírem na které dejte keramické, nebo opravdové luštěniny na zatížení. Okraje zahněte dovnitř. Těsto předpečte 10 minut, odstraňte luštěniny a papír a povrch potřete rozšlehaným bílkem. Plátky hrušek skládejte vějířovitě od vnějšího okolí do středu. V míse vyšlehejte zakysanou smetanu, žloutky, cukr a mouku, přidejte calvados a nalijte na koláč. Vraťte do trouby a pečte asi 30 minut, dokud krémová směs nezačne tuhnout. Na zapečený koláč nasypte drobenku a pečte ještě dalších 15 minut aby se koláč zbarvil dozlatova.

Reklamy

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s