Dnes je 2.2. a svátek mají Hromnice, to je můj oblíbený den. Venku je sice zima, ale já vím, že jaro už začalo pracovat na vystrnadění zimy. Ježíšek mi přinesl kuchařku Recepty z farmářského trhu a tam jsem objevila tento recept na rychlo a dobrou buchtičku.
120 g másla
70 g hladká mouka
1 pr. do peč.
1/4 lžičky soli
2 hrušky
2 vejce
120 g cukru
Vejce s cukrem a solí vyšlehejte do pěny, přidejte mouku a pr. do peč., pomalu přidejte rozpuštěné máslo. Do máslem vymazané formy (průměr 20 cm) naskládejte na dno na osminky nakrájené hrušky a hrušky zalijte těstem a dejte do 180°C vyhřáté trouby a pečte 40 minut. Koláč je snadný, dobrý, na mne dost sladký, tak jsem vám v receptu ubrala cukr ze 150 na 120 g. Po upečení koláč vyklopte, výborný je teplý.