Hruškový koláč od francouzské mámy

img_2733

Dnes je 2.2. a svátek mají Hromnice, to je můj oblíbený den. Venku je sice zima, ale já vím, že jaro už začalo pracovat na  vystrnadění zimy. Ježíšek mi přinesl kuchařku Recepty z farmářského trhu a tam jsem objevila tento recept na rychlo a dobrou buchtičku.

120 g másla

70 g hladká mouka

1 pr. do peč.

1/4 lžičky soli

2 hrušky

2 vejce

120 g cukru

Vejce s cukrem a solí vyšlehejte do pěny, přidejte mouku a pr. do peč., pomalu přidejte rozpuštěné máslo. Do máslem vymazané formy (průměr 20 cm) naskládejte na dno na osminky nakrájené hrušky a hrušky zalijte těstem a dejte do 180°C vyhřáté trouby a pečte 40 minut. Koláč je snadný, dobrý, na mne dost sladký, tak jsem vám v receptu ubrala cukr ze 150 na 120 g. Po upečení koláč vyklopte, výborný je teplý.

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s