Ptačí jidášky

Vždy na velký pátek peču jidáše, letos jsem je udělala ve tvaru ptáčků.

1 kg polohrubé mouky

150 g rostlinného tuku

100 g cukru

2 žloutky

1,5 sušené droždí

0,5 – 0,75 l mléka

lžička soli

Z vykynutého tužšího těsta vytvořte válečky a na nich udělejte uzel, jednu stranu vytvarujte do zobáčku, druhou stranu rozstříhejte jako pírka v ocásku.

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s