Hovězí kližka s voňavým kořením

Kombinace kližky a voňavého koření vytvořila naprosto exotickou vůni a velkou dobrotu.

1,5 hovězí kližky

2 mrkve

2 řapíky celeru

2 cibule

100 g zázvoru

1 chilli paprička

slunečnicový olej

3 hvězdičky badyánu

2 svítky skořice

100 ml sojové omáčky

100 ml vinného octa

2 lžíce medu

Maso nakrájejte na větší kousky. Zeleninu, zázvor, chilli papričky očistěte a pokrájejte na větší kousky. Maso zprudka orestujte na rozpáleném oleji po všech stranách, vyjměte ho a do výpeku dejte zeleninu a koření, vše krátce orestujte. Maso vraťte do hrnce a zalijte vývarem, sojovou omáčkou, octem a medem. Hrnec přiklopte a dejte do trouby na 3 hodiny 170°C. Pokud v mase bude hodně omáčky, tak ji zredukujte, v receptu je doporučení přecedit, to jsem neudělala, jedli jsme to jak to bylo a byla to dobrůtka. Jako příloha byla výborná kaše z batátů.

 

Reklamy

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s