Rebarborový koláč – výborný

fullsizeoutput_f56

Květen je úžasný měsíc, nejen v přírodě, ale i v kuchyni, už jen pro tu rozmanitost, kterou přináší chřest a rebarbora. Tento koláč opravdu není složitý, ale je naprosto dokonalý.

těsto:

200 g hladké mouky

100 g másla

100 g cukru

1 vejce

špetka soli

náplň:

500 g rebarbory

3 lžíce třtinového cukru

3 cm čerstvého zázvoru

3 vejce

70 g medu

250 zakysané smetany

1 lžíce škrobu

vanilka

Těsto si připravte pár hodin dopředu před pečením a dejte ho do ledničky všechny ingredience na těsto smíchejte v hladké těsto. Troubu si předehřejte na 180 °C. Rebarboru oloupejte – vyzkoušela jsem škrabku na chřest a šlo to krásně, nakrájejte ji na 1 cm kousky, zázvor nastrouhejte a smíchejte v míse s rebarborou a třtinovým cukrem. V druhé míse připravte z vajec, zakysané smetany a škrobu náplň. Těsto vyválejte a dejte do kulaté pečící mísy. Na těsto dejte rebarboru se zázvorem a cukrem a zalijte ji vaječnou náplní a dejte péct na 35 minut. Vydržte až koláč vychladne, jelikož tentokrát vychlazený koláč je daleko lepší než koláč teplý. Šlehačka mu taky sluší.

Advertisements

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s