Kyselica

Tradiční valašská kyselica je ideální polévka, když venku je zima. Zasytí i zahřeje.

400 g kysaného zelí

bobkový list

nové koření

sůl

kmín

klobása

1 cibule

20 g másla

100 g slaniny

50 ml mléka

2 lžíce hladké mouky

Brambory oloupejte a dejte vařit do vody se solí, kmínem,  bobkovým listem a  novým kořením. Slaninu a cibuli orestujte. Jakmile brambory budou vařené, přidejte zakysané zelí a cibuli se slaninou. Rozkvedlejte v mléku mouku a přidejte do hrnce s brambory. Nechte v hrnci probublat a dochuťte solí a pepřem.

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s