Slibovala jsem chřestové recepty, tak tady je další. Od mé kamarádky a klientky Barbary jsem se dozvěděla, že ve Švýcarsku je daleko dražší chřest bílý než zelený, taky máte pocit, že u nás se víc prodává chřest zelený?
Sýrové muffíny jsem připravila na narozeniny mého bratra a myslím, že byly milým zpestřením.
2 hrnky hladké mouky
1 lžička soli
0,5 lžičky prášku do pečiva
100 g změklého másla
3 vejce
150 ml bílého jogurtu
2 hrnky strouhané goudy
Sypké ingredience smíchejte. Minichřest spařte horkou vodou a nakrájejte na kousky. Máslo vyšlehejte do pěny, přidejte vejce, jogurt, sýr a nakonec sypké ingredience a kousky chřestu. Těsto dejte do košíčků na muffíny 1 cm pod okraj, pozor těsto vyběhne. Pečte 10 minut na 180°C a pak ještě 15 minut na 150°C. Je to jednoduchý recept a výsledek je dobrý jak teplý, tak studený.