Sýrové muffiny s mladým chřestem

Slibovala jsem chřestové recepty, tak tady je další. Od mé kamarádky a klientky Barbary jsem se dozvěděla, že ve Švýcarsku je daleko dražší chřest bílý než zelený, taky máte pocit, že u nás se víc prodává chřest zelený?

Sýrové muffíny jsem připravila na narozeniny mého bratra a myslím, že byly milým zpestřením.

2 hrnky hladké mouky

1 lžička soli

0,5 lžičky prášku do pečiva

100 g změklého másla

3 vejce

150 ml bílého jogurtu

2 hrnky strouhané goudy

Sypké ingredience smíchejte. Minichřest spařte horkou vodou a nakrájejte na kousky. Máslo vyšlehejte do pěny, přidejte vejce, jogurt, sýr a nakonec sypké ingredience a kousky chřestu. Těsto dejte do košíčků na muffíny 1 cm pod okraj, pozor těsto vyběhne. Pečte 10 minut na 180°C a pak ještě 15 minut na 150°C. Je to jednoduchý recept a výsledek je dobrý jak teplý, tak studený.

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s