Jahodový dort Viktorie

Nastává období jahod a tak je potřeba být připraven. Když jsem uviděla tento recept, hned jsem měla chuť ho vyzkoušet. Naštěstí se známým narodila vnučka Viktorka, tak na její počest jsem dort upekla. Proto jahodový dort Viktorie :-).

máslo na vymazání formy

korpus:

6 vajec

180  g cukru

200 g hladké mouky

50 g rozpuštěného másla

krém:

500 g mascarpone

250 g tvarohu

200 ml šlehačky na šlehání

Jahody a vanilkový cukr

Vymažte dvě dortové formy a vyložte formu pečícím papírem. Vejce s cukrem 5 minut šlehejte na nejvyšší obrátky až vznikne hustá pěna. K ni prosejte mouku a opatrně ji zapracujte jen stěrkou, už nešlehejte. Nakonec vmíchejte lehce zchladlé máslo. Těsto rovnoměrně rozdělte do korpusů a pečte 20 minut na 170°C. Korpusy nechte zchladnout. Na krém smíchejte mascarpone s cukrem a tvarohem – nepoužívejte robot, krém by vám zřídl, postupně zapracujte ušlehanou šlehačku. Jahody si očistěte a nakrájejte na plátky a prosypte vanilkovým cukrem, Krémem spojte oba korpusy, já ráda dávám jahody i mezi korpusy, krémem potřete vršek dortu. Ozdobte jahodami a dejte vychladit. Jahodový dort Viktorie je prostě nejlepší.

Advertisements

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s