Kuřecí tikka masala

Indie ve Světicích. V sobotu jsme nevěděla co a tak jsem zaexperimentovala směrem do Indie. Během vaření se linula kuchyní nesmírná vůně a okolo stolu byly vidět spokojené tváře.

maso:

500 g kuřecích prsou

1 limetka

3-4 stroužky česneku

1 lžíce nastrouhaného zázvoru

1 lžíce masala tandoori

0,5 lžičky mletého římského kmínu

1 bílý jogurt

omáčka:

2 cibule

3-4 stroužky česneku

1 lžíce nastrouhaného zázvoru

1 lžíce indického kari

1 lžička kurkumy

0,5 lžičky mletého římského kmínu

0,5 lžičky chilli

1 plechovka rajčat krájených

1 lžíce olivového oleje

1 lžíce másla

100 ml smetany

sůl, třtinový cukr

rýže:

400 g rýže basmati uvařit

sůl

1 lžička kurkumy

špetka chilli

250 g mraženého hrášku.

Připravte marinádu na maso – smíchejte nastrouhaný česnek se zázvorem, přidejte koření, smíchejte s jogurtem. Do marinády přidejte maso nakrájené na větší kousky a dejte na několik hodin do lednice.

Maso rozložte na pekáček a dejte péct na 200°C na 20 minut.

Na omáčku smíchejte nastrouhaný česnek se zázvorem, přidejte koření a promíchejte. Na pánvi na oleji opečte cibuli dozlatova, přidejte promíchanou směs koření, zázvoru a česneku a krátce promíchejte s cibulí. Přidejte plechovky rajčat, promíchejte a vařte 10 minut. Přidejte smetanu a krátce povařte, dochuťte solí a přidejte pečené maso. Na pánvi na oji krátce nechte zpěnit koření na přípravu rýže, přidejte vařenou rýži a zelený hrášek. Bez cestování zažijete Indii na vašem stole. porce posypte čerstvým koriandrem.

 

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s