Indie ve Světicích. V sobotu jsme nevěděla co a tak jsem zaexperimentovala směrem do Indie. Během vaření se linula kuchyní nesmírná vůně a okolo stolu byly vidět spokojené tváře.
maso:
500 g kuřecích prsou
1 limetka
3-4 stroužky česneku
1 lžíce nastrouhaného zázvoru
1 lžíce masala tandoori
0,5 lžičky mletého římského kmínu
1 bílý jogurt
omáčka:
2 cibule
3-4 stroužky česneku
1 lžíce nastrouhaného zázvoru
1 lžíce indického kari
1 lžička kurkumy
0,5 lžičky mletého římského kmínu
0,5 lžičky chilli
1 plechovka rajčat krájených
1 lžíce olivového oleje
1 lžíce másla
100 ml smetany
sůl, třtinový cukr
rýže:
400 g rýže basmati uvařit
sůl
1 lžička kurkumy
špetka chilli
250 g mraženého hrášku.
Připravte marinádu na maso – smíchejte nastrouhaný česnek se zázvorem, přidejte koření, smíchejte s jogurtem. Do marinády přidejte maso nakrájené na větší kousky a dejte na několik hodin do lednice.
Maso rozložte na pekáček a dejte péct na 200°C na 20 minut.
Na omáčku smíchejte nastrouhaný česnek se zázvorem, přidejte koření a promíchejte. Na pánvi na oleji opečte cibuli dozlatova, přidejte promíchanou směs koření, zázvoru a česneku a krátce promíchejte s cibulí. Přidejte plechovky rajčat, promíchejte a vařte 10 minut. Přidejte smetanu a krátce povařte, dochuťte solí a přidejte pečené maso. Na pánvi na oji krátce nechte zpěnit koření na přípravu rýže, přidejte vařenou rýži a zelený hrášek. Bez cestování zažijete Indii na vašem stole. porce posypte čerstvým koriandrem.