Jahodové tarteletky

fullsizeoutput_fc4

Léto a jahody to prostě patří k sobě. Tarteletky s lehounkým krémem jsou výborný letní dezert.

těsto:

250 g hladké mouky

1 vejce

125 g změklého másla

125 g moučkového cukru

kůra z citronů

krém:

400 ml mléka

4 žloutky

6 lžic cukru

4 lžíce kukuřičného škrobu

4 lžíce Amaretta

200 ml smetany na šlehání

Ingredience na těsto zpracujte na těsto, to zabalte do folie a dejte na hodinu do ledničky. Formičky na tarteletky nevymazávejte, ale dejte do mrazáku rovněž na hodinu. Mezitím si připravte krém. Mléko žloutky, cukr,  škrob a likér smíchejte a pomalu za míchání zahřívejte, až k varu do zhoustnutí. Kastrůlek s hmotou zakryjte folii a dejte chladnout. Zchladlé těsto vtlačujte do formiček a dejte péct 160°C 15 minut, až těsto zezlátne. Vyklopte zatepla a nechte vychladnout. Do studeného krému po částech zamíchejte vyšlehanou šlehačku.  Vychladlé tarteletky naplňte krémem a ozdobte jahodami. Léto budiž pochváleno!

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s