Libanonský salát z cizrny

fullsizeoutput_fa5

Naše ulice je specifická tím, že je půlka ulice je stará zástavba a druhá půlka – nová zástavba. Abychom starousedlíky skamarádili z náplavama, uspořádali jsme sraz ulice. Už je z toho letitá tradice a sraz míváme třikrát do roka – jaro, podzim a Vánoce. Poslední přírůstek v ulici je domeček, kde pán je z dálného východu a na sraz přinesl tuto delikatesu. Zkusila jsem to po paměti, snad jsem na nic nezapomněla, jestli ano, děkuji za korekci. Recept věnuji mému učiteli francouzštiny Kubovi.

2 plechovky konzervované cizrny (Albert, Billa)

cherry rajčátka

limetkový šťáva

lžička mletého římského kmínu

1 šalotka

hrst nasekané máty

hrst nasekané petrželky

olivový olej

sůl, pepř

Konzervu slijte, rajčátka pokrájejte, přidejte limetkovou šťávu a olivový olej, kmín, mátu a petrželku, jemně nasekanou šalotku, osolte a opepřete. Snad jsme na nic nezapomněli. Typické pro tento salát je, že chutná náramně svěže.

Zanechat odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

Logo WordPress.com

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit /  Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit /  Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit /  Změnit )

Připojování k %s