Risotto o které se s vámi chci podělit, jsem dělala na jaře, ale teď mám na něj takovou chuť, že jsem si na něj vzpomněla a honem ho musím dát na bistrot. Na jaře jsem risotto dělala s chřestem, teď se chystám na houbové risotto.
rýže Arboria 80 g na osobu
masový či zeleninový vývar – teplý a hodně
máslo
olej
já mám ráda i trochu suchého bílého vína
Na začátku osmahněte rýži do sklovata na másle či na másle s olejem. Naběračkou přilívejte vývar a rýži stále míchejte. Když rýže bude již měkká přelijte trochu vína a dále míchejte. Na úplný konec přidejte studené máslo – risotto bude pěkně krémové. Do risotta přidejte v závěrečné fázi před máslem předpřipravené ingredience – orestované kuřecí kousky, či udušené houby či orestovaný chřest.