Risotto – to pravé italské

IMG_3003

Risotto o které se s vámi chci podělit, jsem dělala na jaře, ale teď mám na něj takovou chuť, že jsem si na něj vzpomněla a honem ho musím dát na bistrot. Na jaře jsem risotto dělala s chřestem, teď se chystám na houbové risotto.

rýže Arboria 80 g na osobu

masový či zeleninový vývar – teplý a hodně

máslo

olej

já mám ráda i trochu suchého bílého vína

Na začátku osmahněte rýži do sklovata na másle či na másle s olejem. Naběračkou přilívejte vývar a rýži stále míchejte. Když rýže bude již měkká přelijte trochu vína a dále míchejte. Na úplný konec přidejte studené máslo – risotto bude pěkně krémové. Do risotta přidejte v závěrečné fázi před máslem předpřipravené ingredience – orestované kuřecí kousky, či udušené houby či orestovaný chřest.

Reklamy

Zanechat Odpověď

Vyplňte detaily níže nebo klikněte na ikonu pro přihlášení:

WordPress.com Logo

Komentujete pomocí vašeho WordPress.com účtu. Odhlásit / Změnit )

Twitter picture

Komentujete pomocí vašeho Twitter účtu. Odhlásit / Změnit )

Facebook photo

Komentujete pomocí vašeho Facebook účtu. Odhlásit / Změnit )

Google+ photo

Komentujete pomocí vašeho Google+ účtu. Odhlásit / Změnit )

Připojování k %s